Meny
Søk

Her gir vi deg en unik mulighet til å se alle diamantene i revolusjonerende 360 graders bilder. Disse bildene kan beveges slik at du får sett diamantene fra flere ulike vinkler.

Du har mulighet til å se det unike sertifikatet til hver enkelt diamant ved å klikke på «Se sertifikatet». Alle diamantene vi tilbyr på denne siden kommer med sertifikat fra verdens mest anerkjente gemologisenter (GIA).

Anbefalt diamantkvalitet
Fargegrad: F - D
Klarhet: VS2 - VVS1
Slipegrad: Excellent
Polering: Excellent
Symmetri: Excellent
Fluorisering: Faint - None


Diamantform
Rund Prinsesse Oval Pute Hjerte Dråpe Navette Smaragd Radiant Asscher
Pris
Carat
?
×

Carat (Vekt)

Diamantens vekt blir målt i carat. 1 carat tilsvarer 0,2 gram.

Jo større carat, jo mer er diamanten verd. Prisforskjellene er ikke lineære. To 0,5 carats diamanter vil koste mindre enn én 1 carats diamant. Årsaken til dette er at større diamanter er sjeldnere.
 

Farge
?
J
I
H
G
F
E
D
×

Farge (Color)

Hvite diamanter blir rangert fra D til Z, der D er helt fargeløs og Z er gulaktig. Fargeløse diamanter er svært sjeldne og har høyere verdi, mens gule diamanter er mer vanlige og har lavere verdi. Under ser du beskrivelse av fargegradene som vi tilbyr. 

D (River+) og E (River)
Disse er de mest eksklusive og sjeldne diamantene, og er helt fargeløse.

F (Top Wesselton+) og G (Top Wesselton)
F og G fargene er sjeldne, fremstår som helt hvite og er blant de mest populære.

H (Wesselton)
H fremstår som hvit og er den vanligste fargegraden å finne i butikk.

I (Top Crystal) og J (Crystal)
Diamantene fremstår som hvite med noe synlig gulskjær.

Vår anbefaling:
Vi anbefaler deg å kjøpe diamanter som er hvite, det vil si diamanter som graderes fra farge D (River+) til H (Wesselton).
 

Klarhet
?
SI2
SI1
VS2
VS1
VVS2
VVS1
IF
×

Klarhet (Clarity)

De aller fleste diamanter har små eller store inneslutninger, også kalt uklarheter. Jo færre og mindre inneslutninger det er i en diamant jo høyere er verdien på diamanten. Diamantens klarhet fastsettes ved å studere diamanten under 10X forstørrelse. Siden diamanter formes av naturen finnes det ikke to helt like diamanter. Under ser du beskrivelse av klarhetsgradene som vi tilbyr.

Flawless – Internally Flawless: Feilfri
Dette er de klareste og mest sjeldne diamantene som finnes. Diamantene er helt klare for det blotte øyet.

VVS1 - VVS2: Veldig veldig små inneslutninger
Disse diamantene har inneslutninger som er veldig vanskelige å oppdage under 10x forstørrelse. Diamantene er helt klare for det blotte øye.

VS1 - VS2: Veldig små inneslutninger
I slike diamanter finner man veldig små inneslutninger under 10x forstørrelse. Diamantene er helt klare for det blotte øye.

SI1 - SI2: Små inneslutninger
I disse diamantene finner man små inneslutninger under 10x forstørrelse. Diamantene er som regel klare for det blotte øye.

Vår anbefaling:
Vi anbefaler deg å kjøpe diamanter med klarhetsgrader fra VVS1 til VS2.
 

Slipegrad
?
Good
Very Good
Excellent
×

Slipegrad (Cut grade)

Slipegraden refererer til diamantens proporsjoner, og er den eneste av diamantens kvalitet som er direkte påvirket av mennesker. Diamanter med høyere slipegrad har høyere verdi enn de med lavere slipegrad. Slipegraden avgjør lysrefleksjonen i diamanten, noe som er meget viktig for diamantens utseende og glans. Slipegrad er ofte undervurdert og ikke oppgitt hos mange forhandlere. Dette mener vi er en feil og vi anbefaler deg å unngå å handle diamanter av forhandlere som har valgt å holde slipegraden skjult.

Diamanter blir slipt i et visst antall fasetter, med separate flate overflater. De er basert på en matematisk formel, som bestemmer de eksakte proporsjoner, vinkler og plassering av fasettene, for å få en best mulig lysrefleksjon i diamanten.

Slipegraden deles opp i flere kategorier: Excellent (Utmerket), Very Good (Meget god), Good (God), Fair (Rimelig) og Poor (Dårlig).

Diamanter som har utmerket, meget god eller god slipegrad regnes som godt slipte diamanter. I diamanter med god slip, vil lyset som entrer diamanten reflekteres av fasettene, og spre seg gjennom toppen av diamanten. I utmerket slipte diamanter vil det aller meste av lyset reflekteres tilbake, noe som gir en nydelig glans. Slike diamanter er svært sjeldne.

Vår anbefaling:
Vi anbefaler sterkt at du velger excellent (utmerket) slipte diamanter.
 

Symmetri
?
Good
Very Good
Excellent
×

Symmetri (Symmetry)

Diamantens symmetri referer til hvor presist de ulike fasettene er plassert i forhold til hverandre. Symmetri deles opp i flere kategorier: Excellent (Utmerket), Very Good (Meget god), Good (God), Fair (Rimelig) og Poor (Dårlig).

En diamant med lav grad av symmetri reflekterer ikke lyset like godt, har dårligere glans og har dermed lavere verdi.

Vi selger ikke diamanter med Fair (Rimelig) eller Poor (Dårlig) symmetri.

Vår anbefaling:
Vi anbefaler diamanter med Excellent (utmerket) symmetri for optimal glans.

 

Polering
?
Good
Very Good
Excellent
×

Polering (Polish)

Polering referer til hvor godt diamantens overflater er polert. Når en diamant poleres, kan det bli merker fra maskinene som brukes til poleringen. Størrelsen på merkene og antall merker påvirker diamantens glans.

Polering deles opp i flere kategorier: Excellent (Utmerket), Very Good (Meget god), Good (God), Fair (Rimelig) og Poor (Dårlig).

Vår anbefaling:
Vi anbefaler diamanter med Excellent (utmerket) polering for optimal glans.
 

Fluorisering
?
Medium
Faint
None
×

Fluorisering (Fluorescence)

Fluorisering henviser til diamantens evne til å avgi en svak, farget glød når den blir utsatt for ultrafiolett lys, for eksempel sollys. Som regel er fargen på denne gløden blå, og styrken på fluoriseringen påvirker hvor synlig denne gløden fremstår for det blotte øye.

Fluorisering deles opp i flere ulike kategorier: None, Faint, Medium, Strong og Very Strong.

Vår anbefaling:
Vi anbefaler diamanter med None eller Faint fluorisering. Disse gradene påvirker ikke diamantens utseende for det blotte øye.
 

Carat
Farge
Klarhet
Slipegrad
Polering
Symmetri
Fluorisering
Dybde
Bord
Leveringstid
Pris
 
Viser: 30801 til 30585 av 30585 totalt
[Forrige] Side 1 ... 765

Ordren er IKKE fullført! Vennligst les meldingen under for mer informasjon.

Etter en automatisk kredittvurdering har Klarna dessverre valgt å avvise din kjøpsforespørsel. Dette kan forekomme av ulike grunner. Vi anbefaler deg derfor å ta direkte kontakt med Klarnas kundeservice. Vår erfaring er at en samtale med Klarnas kundeservice kan hjelpe i slike tilfeller.

Velger du å betale med Klarna faktura eller Klarna konto, må du alltid oppgi ditt fulle navn, slik det står i passet ditt. Du må også oppgi adressen du er registrert med i Folkeregisteret. Gjør du ikke dette blir kjøpet automatisk avvist av Klarna.

Du kan også gå tilbake til kassen og fullføre kjøpet ved å velge kortbetaling (VISA/MasterCard).

Ta gjerne kontakt med oss om det er noe du lurer på.

help desk software